Detaliul Secession - Timișoara

Un nou album de ornamentică al seriei Detaliul, unic prin abordarea sa grafică, va putea vedea lumina tiparului cu susținerea ta. Achiziționând albumul în avans, vei contribui la conservarea memoriei patrimoniului local și vei sprijini promovarea internațională a unei moșteniri de prea mult timp neglijate.

148
susținători
0 zile
rămase
25.460 RON
din 22.000 RON
116%
Această campanie s-a încheiat.

Echipa noastră este formată din doi artiști plastici, Maria Poștea și Bogdan Gărgăriță, ilustratori și fondatori ai editurii Intaglio și inițiatorii Seriei Detaliul și Mihai Moldovan managerul proiectului Heritage of Timișoara și autorul textului acestui album.

Maria Poștea este absolventă a Universității Naționale de Arte din București cu Licență în Grafică și Masterat în Arte Textile. De asemenea, a absolvit departamentul pedagogic, primul nivel. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Maria este grafician, ilustrator și pictor, cu numeroase expoziții și premii în România și străinătate. Predă pictură și grafică în școli și tabere. Din 2010 ilustrează manuale școlare și cărți de povești, având o bogată experiență în domeniu. 

Bogdan Gărgăriță este pictor, grafician și ilustrator. A absolvit Universitatea Națională de Arte București cu Licența în Grafică și Masteratul în Metal. Bogdan este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, având un bogat portofoliu în domeniul artistic. A avut numeroase expoziții și premii în țară și străinătate. Bogdan predă artă plastică și pictură heraldică copiilor în școli, tabere artistice și festivaluri. Ilustrează cărți din 1997.

Mihai-Claudiu Moldovan este managerul proiectului Heritage of Timișoara, postură din care a ajuns să cunoască în detaliu istoria și poveștile clădirilor de patrimoniu din oraș. Fascinat de arhitectura timișoreană de la începutul secolului XX, colaborarea în cadrul albumului Detaliul Secession a fost una naturală. Membru al Asociației Prin Banat, este implicat direct într-o serie de proiecte de monitorizare, cercetare, promovare și salvgardare a patrimoniului cultural material și imaterial din regiune.