Șosete fără Pereche. Fericire „made” în România.

Susține și tu o afacere mică cu ambiții mari, pornită de doi visători care vor să vândă fericire făcută în România.

12
susținători
0 zile
rămase
1.280 RON
din 15.000 RON
9%
Această campanie s-a încheiat.

„-Nu te supăra, de unde ți-ai luat șosetele?” 

Îmi aplec privirea spre picioare și îmi dau seama că, în grabă, îmi pusesem o șosetă roșie și una portocalie. Aveam în sertar câteva perechi de șosete colorate, cumpărate dintr-un outlet din Anglia. 

„-Uhm, așa le port eu, desperecheate.” 

„-Ce idee tare. Să ai o zi frumoasă!”. 

Abia apoi am remarcat privirile curioase ale celor din metrou care nu îndrăzniseră, așa cum făcuse tânărul corporatist, să mă întrebe de șosetele mele. Era o dimineață ploioasă de toamnă, iar eu îmi continuam drumul spre Pipera, zâmbind. Se aprinsese un beculeț și nu-mi puteam scoate din minte reacția tipului din metrou.

„-Și până la urmă, de ce n-ai purta șosete desperecheate zilnic?”, îmi șoptea o voce interioară. 

În acea seară, acasă, după o discuție cu logodnica mea, a luat naștere Șosete Fără Pereche. Scânteia din acea zi s-a transformat rapid în fapte. Câteva săptămâni mai târziu îmi dădeam demisia din jobul meu în corporație și porneam într-o aventură a culorilor. 

Eu sunt Radu și alături de partenera mea, Andra, am creat Șosete Fără Pereche, punând la un loc experiența mea de peste 15 ani în antreprenoriat, talentul ei de graphic designer și o familie care ne-a sprijinit necondiționat. 

Obiectivul nostru era clar: șosete produse în România, din bumbac de calitate. Ne-am lovit de piedici, atât din cauza pandemiei care ne-a restricționat libertatea de mișcare, cât și din cauza atitudinii potențialilor parteneri cu care intram în legătură.

„-Șosete desperecheate?  -Cu culorile astea?  -La prețul ăsta?  -Produse în România?  -NU SE POATE!”, cam așa decurgeau majoritatea discuțiilor pe care le aveam.

Nu ne-am dat bătuți, am continuat să căutăm colaboratori, am mulțumit politicos celor care încercau să ne întoarcă din drum și am perseverat. Norocul ne-a pus față în față cu o fabrică de șosete din București care, după 24 de ani de activitate, lua în calcul opțiunea de a sista producția. Deși ei se ocupaseră doar cu producerea de șosete în culori clasice, au fost foarte deschiși la o colaborare, intrigați și entuziasmați în egală măsură de ideea noastră. După o discuție de nici două ore, băteam palma și porneam împreună pe drumul culorilor. Trei săptămâni mai târziu aduceam în fabrică, emoționați, paleții cu primele cutii de bumbac colorat și observam tot procesul tehnologic al fabricării unei șosete.

 

 

Aveam în sfârșit șosetele pe care ni le doream, respectând specificațiile stabilite: 92% bumbac - cel mai mare procent de bumbac de pe piața românească și culori vibrante. Simțeam, însă, că lipsește ceva. În tot acest proces, Șosetele Fără Pereche deveniseră ca o a doua familie pentru noi. Și, ca membrii oricărei familii, aveau nevoie de câte un nume.

 

 

Așa s-a născut familia Șosetache, autentic românească. Pater și mater familias, Grigore „Albăstrel” și Zenovia „Roșioara” Șosetache, copiii lor, Zoe „Violeta” și Benone „Bleu” și nepoții Despina „Rozalia”, Pompiliu „Gălbenel”, Veta „Portocala” și Lucrețiu „Verzui” Șosetache. Fiecare cu propria poveste de viață, cu joburi, aventuri și întâmplări amuzante.

 

 

 

 

În cele câteva luni de când am pornit această mică afacere:

  • Am realizat un site de prezentare și un magazin online,
  • Am creat un blog care va găzdui poveștile, aventurile și călătoriile familiei Șosetache, dar și conținut educativ pe teme de sustenabilitate și ecologie, antreprenoriat local, susținerea și dezvoltarea comunităților,
  • Am pus bazele unei comunități vibrante și în continuă ascensiune pe social media. Ne-a oferit o mână de ajutor și articolul din Ziarul Financiar în care a fost prezentată afacerea noastră - https://www.zf.ro/afaceri-de-la-zero/afaceri-de-la-zero-radu-si-andra-dobrin-au-creionat-businessul-19923109,
  • Împărțim cu comunitatea o parte din succesul nostru. Am făcut primii pași deja prin donații către parteneri care pun umărul la cauze sociale ce ne sunt dragi, cum ar fi Asociația Down București. Susținem diversitatea, așa că nu vom restrânge aria demografică sau socială a ajutorului pe care vrem să-l oferim. De la cămine de bătrâni la centre de plasament și familii nevoiașe, vom fi prezenți oriunde va fi nevoie de un strop de culoare și-un zâmbet cald.

Ce ne dorim să facem de acum înainte și cum ne poți sprijini:

Obiectivul acestei campanii este să strângem suma de 15.000 lei, care ne va permite:

  • achiziția unei mașini de brodat/imprimat pentru a introduce și colecția de șosete cu emoji. Vom putea, astfel, să atașăm câte o față fiecărui membru al familiei Șosetache, precum și să creăm o colecție de șosete brodate cu mesaje personalizate pentru fiecare client.
  • investiția într-o strategie de marketing realizată de specialiști, care să contribuie la dezvoltarea afacerii.
  • introducerea unui nou membru în familia Șosetache: o nouă nuanță, un nou nume și a nouă poveste de viață.

Ne dorim să ne extindem comunitatea cu oameni minunați care iubesc unicitatea și își doresc să contribuie la creșterea unei afaceri locale al cărei scop este să creeze produse excepționale și să genereze valoare în comunitate. Haide alături de noi!

F.A.Q.

1. De ce nu au șosetele în compoziție 100% bumbac?

Toate Șosetele fără Pereche au în compoziție 92% bumbac, cel mai mare procent de bumbac de pe piața românească, 5% poliamidă și 3 % elastan. Dacă ar conține 100% bumbac, o șosetă s-ar lărgi încă de la prima purtare și s-ar degrada foarte repede, de aceea poliamida și elastanul sunt esențiale pentru rezistența și elasticitatea șosetei. Bumbacul folosit de noi este cel cu fir pieptănat, mult superior bumbacului obișnuit, care se scămoșează repede, bumbacului reciclat, care este recuperat din deșeuri textile și care nu are o calitate standard, sau bumbacului mercerizat, care își pierde din moliciune din cauza procesării cu sodă caustică. Într-adevăr, are un preț aproape triplu față de bumbacul obișnuit, dar în acest fel ne asigurăm că șosetele sunt confortabile pe piele, au o textură fină, sunt ușoare și nu restrâng circulația. Mai mult, toate șosetele noastre beneficiază de un tratament antibacterian înainte să fie împachetate.

2. Ce mărimi sunt disponibile?

Mărimile disponibile sunt 35-36, 37-38, 39-41, 42-45. După încheierea campaniei, te vom contacta pentru a ne comunica mărimile (și culorile) dorite.

3. Când ajung recompensele la susținători?

Toate recompensele vor fi expediate în maximum 14 zile de la terminarea campaniei. Excepția o face recompensa „Colecția Emoji”, care are un termen de livrare de 45 de zile de la terminarea campaniei.

4. Costurile de livrare sunt incluse în prețul recompenselor?

Nu, costurile de livrare nu sunt incluse. Va fi necesar ca fiecare susținător să achite costul livrării. Vom încerca să găsim soluții cât mai puțin costisitoare. Spre exemplu, susținătorilor din București le vom livra personal recompensele.

Alege o recompensă

Șoseta Fără Pereche

Suntem siguri că și tu ai în sertar cel puțin o șosetă al cărei partener a fost declarat „Dispărut în misiune” în Marele Război al Mașinilor de Spălat. Alungă-i singurătatea și oferă-i o viață nouă alături de un membru al familiei Șosetache. Poți chiar să ne arăți cărei șosete din propria garderobă vrei să-i aduci un nou partener printr-o postare pe facebook/instagram, cu tagul #sosetefarapereche sau etichetarea @sosetefarapereche. Primești acasă una din șosetele noastre, în culoarea și mărimea dorite. Dacă ești din București, îți aducem noi cutiuța cu șoseta, ca să nu plătești transportul și să-i cunoști personal pe șosetarii de serviciu.

5 RON

Dar din dar se face rai!

Îți oferim posibilitatea de a achiziționa perechi de șosete pe care le poți oferi unor oameni care au nevoie de o pată de culoare în viața lor. Credem cu tărie în obligația oricărui antreprenor de a aduce o contribuție comunității, așa că noi vom acoperi 32% (4,90 Lei) din costul fiecărei perechi, precum și costurile de transport (18 Lei/colet). Ție îți rămâne de achitat un preț mic, cu care vei oferi un zâmbet mare. Poți dărui oricâte perechi dorești. La sfârșitul campaniei strângem toate perechile „în așteptare” și le trimitem cadou către case de bătrâni/centre de plasament/familii nevoiașe. Cu cât mai multe perechi adunate, cu atât mai multe zâmbete oferite.

10 RON

Cutia Patriotică 

Omagiezi un business românesc cu o cutie cu 3 perechi de șosete, roșii, galbene și albastre. Poartă-le în orice combinație dorești și fii mândru că ești român. Și pentru că n-ai 3 picioare, îți oferim și 3 insigne personalizate cu membrii familiei Șosetache, tot în culorile roșu, galben și albastru. În felul ăsta poți combina șosetele cu una din insigne, ca să porți mereu drapelul și la vedere, nu doar în suflet.

40 RON

Colecția emoji 

Unul din obiectivele campaniei este achiziționarea unei mașini de imprimat/brodat, pentru a putea introduce colecția personalizată cu emoji-urile familiei Șosetache. Poți fi printre primii beneficiari ai acestei noi colecții. Achiziționând această recompensă, vei primi o cutie cu 8 perechi de șosete, în toate culorile disponibile în oferta noastră, brodate/imprimate cu fețele familiei Șosetache. Ca bonus, includem și o cutie cu 4 perechi de Șosete fără Pereche, simple. Le poți păstra pentru tine sau le poți face cadou unei persoane dragi. 

150 RON

Fii Fără Pereche! 

Îți oferim o mențiune permanentă pe site, în secțiunea „Despre noi”, ca membru de bază al comunității Fără Pereche și contributor care ne ajută să clădim fundația brandului „Fără Pereche”. Pune și tu o cărămidă la baza unui business mic, dar cu aspirații mari. În plus, îți oferim și o cutie cu 8 perechi de Șosete fără Pereche, ca să pornești fiecare dimineață cu dreptul.

250 RON

Șosete pentru tot anul 

O cutie cu 36 de perechi de Șosete Fără Pereche, reprezentând toate combinațiile care se pot crea din nuanțele de culori existente. Fie că vrei să le oferi cadou sau să le împarți cu persoana iubită, îți oferim posibilitatea de a umple această cutie cu șosete de mărimi diferite. În mod normal valoarea acestei cutii este 536 Lei, dar pentru că-ți prețuim ajutorul, îți oferim un discount substanțial și acoperim noi costurile de transport.

450 RON

Botează următorul Șosetache! 

Posibilitatea de a numi noul membru al familie Șosetache. Vom boteza următoarea nuanță de culoare cu numele tău sau al unei persoane dragi ție. În felul ăsta, numele folosit va fi pe buzele tuturor clienților care vor comanda produsele noastre. Pe viață. Îți oferim în plus și cutia cu „Șosete pentru tot anul”, un interviu pe blog în care să te prezentăm ca lider al comunității Fără Pereche și să ne povestești ce te-a făcut să ne oferi un ajutor atât de mare, un trofeu personalizat care să autentifice calitatea ta de Botezător și o întâlnire face2face cu șosetarii de serviciu, pentru a-ți putea mulțumi personal și prezenta detaliat tot proiectul „Fără Pereche”. Nu în ultimul rând, primești în dar recunoștința noastră.

4.000 RON