Save the Wall

Beer Wall a pornit din interesul pentru bere craft și a ajuns să creeze o comunitate în care oamenii care împărtășesc aceeași pasiune se pot susține reciproc. Când am pus bazele acestui local, nu știam încă ce potențial de a ajuta comunitatea are. Din păcate, am aflat cât de relevantă poate fi implicarea noastră doar în pandemie, când comunicarea a devenit mai dificilă și resursele s-au împuținat. Suntem o afacere mică. Încercăm să ne facem auziți și să creăm o comunitate în jurul acestei pasiuni. Tocmai de aceea, susținem producătorii locali - ne dorim să îi avem pe toți pe rafturile noastre, pentru ca oamenii să se poată bucura de munca lor. Susțineți Beer Wall pe Consolid8, un loc unic în Cluj-Napoca, de care ne vom putea bucura împreună, ajutând astfel și comunitatea producătorilor de bere craft din zonă și nu numai!

50
susținători
0 zile
rămase
20.280 RON
din 20.000 RON
101%
Această campanie s-a încheiat.

Când afacerea ta e construită din pasiune, e natural să te integrezi în comunitate și să devii un obicei. Efectele pandemiei au făcut, însă, imposibilă relația dintre noi și oamenii care ne împărtășesc hobby-urile, iar noi ne dorim cu tot dinadinsul să ne cunoaștem cu toți pasionații de bere craft din Cluj-Napoca și din țară!

Beer Wall e un loc unde se adună oameni și beri cât mai îndrăznețe. Dorința de a face parte din comunitate a fost inspirația pentru acest bar: din ce în ce mai mulți oameni își fac propriile beri craft - de ce să nu-i aducem la un loc și să împărtășim experiența și cu alții?

Astfel, din pură curiozitate, noi ne-am trezit cu visul în brațe, iar comunitatea clujeană primea un nou loc de cercetat, dedicat pasionaților de bere craft (https://eclujeanul.ro/berea-artizanala-are-o-noua-casa-in-cluj-napoca-beer-wall-cafe-pe-pietonala-andrei-saguna/).

Casa Beer Wall - Văzută din afară
Casa Beer Wall - Văzută din interior

Dacă în majoritatea localurilor berea artizanală și-a făcut loc cu greu și doar câteva nume au reușit, noi ne-am dorit să ne putem deschide porțile pentru oricine își dorește să facă parte din proiectul nostru. 

Varietatea de bere craft din bar.
Comandă de bere pregătită pentru livrare

Toate acestea au dus la conceptul de Beer Wall, care e mai mult decât un local, e o experiență. Dar de această experiență au reușit să se bucure mai puțini oameni decât ne-am fi dorit. Beer Wall și-a deschis zidurile în 25 ianuarie 2020 și a avut prea puțin timp să se bucure de pasionați de bere craft care să-i treacă pragul (https://www.clujlife.com/2020/03/04/4-localuri-recent-deschise-in-cluj-little-hanoi-beer-wall-cafe-green-coffee-si-the-museum/).

Poză din ziua deschiderii 

Știm cât de greu le-a fost tuturor în perioada de început a pandemiei. De la angajați la oamenii care conduc afacerile, toți au primit o lovitură dură. Iar noi ne-am numărat printre cei care au avut cel mai mult de suferit: un bar mic, dedicat berilor artizanale, fără terasă (care necesita, la rândul ei, aprobări și investiții) care se putea susține exclusiv din comenzi online.

Este un scenariu foarte departe de idealul pe care și-l construiește un om care vrea să-și împartă pasiunea cu ceilalți.

Acum avem nevoie de ajutor pentru a ne ține visul în viață, ca să-l putem transforma în realitate alături de voi.

Ce ne propunem

Scopul nostru principal este crearea unei comunitați în care oamenii se pot sprijini reciproc, dând startul unor acțiuni care să motiveze mai multe persoane să se implice. Obiectivele noastre sunt următoarele:

1. Susținerea comunității de berari artizanali - foarte mulți dintre acești oameni au făcut din pasiunea lor un full-time job, iar noi ne dorim să-i ajutăm să meargă mai departe, colaborând cu ei pentru a-i avea în local.

2. Implicarea producătorilor locali în acțiuni comunitare - comunitatea ne ajută, iar noi dăm la schimb ce putem. Ne pasionează berea, însă ne dorim să ne implicăm activ în acțiuni care să sprijine întreaga comunitatea clujeană.

3. Ne preocupă traiul mai sănătos, cu mai puțină poluare - nu putem rămâne indiferenți la problemele ce țin de risipa care se face în domeniul HoReCa în general. Vrem să ne implicăm în proiecte care au ca scop reciclarea anumitor materiale care devin, de obicei, deșeuri.

Cum ne propunem să face toate acestea?

Toate planurile noastre trebuie să se transforme în acțiuni concrete. Banii strânși vor fi utilizați în mai multe scopuri. Dorim să creștem alături de comunitatea pe care o susținem. Astfel, banii strânși în campanie se vor împărți pentru următoarele acțiuni:

 • construirea unei terase pentru bar - ca să putem funcționa și susține, în continuare, berarii artizanali, avem nevoie de spațiu în aer liber. Locul în care se află barul e destul de mic, iar restricțiile impuse în contextul pandemiei pun tot timpul în incertitudine utilizarea lui;
Randare Amenajare Terasă
 • campanii de marketing care îi implică și pe producătorii locali - vrem să ne facem auziți și să-i ajutăm și pe cei care se ocupă de producția berii în același timp;
 •  finanțarea unor experiențe educaționale pentru cei pasionați de bere craft - probabil sunt mai mulți pasionați de bere craft decât știm noi, însă nu toți au curajul să înceapă ceva. Noi dorim să îi motivăm și să le oferim câteva oportunități de învățare, vizite la fabrici de bere craft din Cluj, degustări, meetinguri cu oameni din domeniu;
 • finanțarea unor cauze sociale - o comunitate poate crește doar într-un context sănătos - ne dorim să mergem mai departe de pasiunea noastră: tocmai de aceea, timp de un an de la redeschiderea localui, asociația HAT Down (https://www.facebook.com/Asociatia-HAT-Down-101230864736722/), care se ocupă de nevoile persoanelor cu Sindromul Down, va primi lunar, 50 de bani din fiecare sticlă de bere vândută. De asemenea, una dintre recompense este complet dedicată aceleiași cauze, banii strânși fiind donați către ei.
 • implicarea în proiecte pentru protejarea mediului - deși nu pare, acest tip de proiecte necesită atenție specială, deoarece sunt foarte multe detalii de pus la punct. Tocmai pentru că ne dorim să fim activi în acest proces, avem nevoie de resurse în plus, care, de cele mai multe ori, pot limita bugetul. Unul dintre proiectele în care vrem să ne implicăm este CAPACE CU SUFLET (https://www.facebook.com/capacecusuflet/). In cadrul proiectului CAPACE CU SUFLET, capacele vor fi valorificate și banii donați vor merge spre diverse cauze umanitare. Vei recunoaste ușor cutia special amenajată  din locația noastră, iar toți cei care participă  la această  campanie vor primi din partea noastră discounturi cuprinse intre 10% și 20% la produsele noastre.
Capace cu Suflet

Ce oferim comunității?

Recompensele pe care vi le propunem sunt create să ofere nu doar simple experiențe, ci experiențe unice. 

Beer Wall este locul de întâlnire în care vă invităm să veniți ca să vă oferim recompensele pe care le alegeți în cadrul campaniei. În cazul excepțional în care nu puteți veni la locatie să preluați recompensele, vi le vom trimite  prin curier.

Pentru că vrem să dăm înapoi comunității care ne susține, ne-am gândit la câteva variante de recompense de care să se bucure cei pasionați de bere craft:

 • accesorii (pahare, coastere, desfăcătoare de bere) ca să ai un set complet de cunoscător de bere craft. Banii adunați vor fi donați asociației HAT DOWN;
 • six pack de bere craft, pentru serile chill cu prietenii;
 • beer tasting;
 • vizită la fabrici de bere craft din Cluj, cu degustare, pentru o experiență autentică - și poți aduce 3 prieteni cu tine, ca să vă bucurați împreună;
 • pentru cei însetați am pregătit timp de 6 luni reducere de 20 % la toate berile craft din meniu;
 • Bax Craft Beer care cuprinde o selecție de 20 de beri artizanale de prin toate colțurile țării.
 • poți să îți achiziționezi un credit pentru bere  care poate fi folosit oricând de la deschiderea localului, în acest caz numele tău o sa apară pe Wall Of Fame;
 • poți să organizezi o  petrecere privată, all inclusive, cu maxim 20 de persoane si respectarea normelor de siguranță privind virusul COVID-19.

Ne dorim din suflet să creștem comunitatea de pasionați de bere craft din Cluj, și, pe cât posibil, din țară. Totodată, vrem să îi sprijinim și pe cei care își dedică timp și energie pentru ca noi să ne putem bucura de o bere de calitate - pentru asta avem nevoie ca barul să prindă din nou viață, iar asta poate fi posibil doar cu ajutorul vostru. 

Parteneri

Mulțumim Beerologique.org care ne-a inspirat în realizarea meniului și  alegerea producătorilor de bere craft din România. 

Mulțumim tuturor producătorilor de bere craft din România și a gypsy brewerilor care ne-au oferit mesaje de încurajare pe tot parcursul, până la deschiderea localului și le mulțumim pentru că ne fac visul nostru să meargă în continuare prin realizarea produselor craft. 

Mulțumim Asociației Vrăjitorii din Orz pentru donarea a peste 1 .000 de sticle pentru a putea îmbogăți Beer Wall-ul nostru cu experiențe din toate colțurile lumii. 

Și, nu în ultimul rând, mulțumiri tuturor iubitorilor de bere craft care ne-au trecut pragul și celor care îl vor trece și de acum înainte.

Calendar și etape

Recompensele care vor fi disponibile imediat după încheierea campaniei de crowdfunding sunt următoarele:

 • accesorii (pahare, coastere, desfăcătoare de bere) ca să ai un set complet de cunoscător de bere craft;
 • vizită la fabrici de bere craft din Cluj, cu degustare, pentru o experiență autentică - și poți aduce 3 prieteni cu tine, ca să vă bucurați împreună;
 • six pack de bere craft, pentru serile chill cu prietenii;
 • selecție de 20 de beri artizanale de tipul: IPA, PALE ALE, NEIPA, STOUT, BARREL AGED.
 • beer tasting;
 • reducere de 20% la consumație timp de 6 luni;
 • credit pentru bere la deschiderea localului și numele tău pe Wall Of Fame;
 • petrecere privată, all inclusive, pentru 20 de persoane.

*Pentru vizitele la fabrici, beer tasting și petrecerile private vom stabili împreună, după încheierea campaniei, datele exacte.

FAQ (întrebări și răspunsuri frecvente)

Pot alege mai multe recompense diferite? Dar mai multe recompense din aceeași categorie?

Da, și chiar ne ajută mult! Cu cât valoarea recompenselor crește, cu atât suntem mai aproape de visul nostru de a repune planurile Beer Wall în mișcare. Pentru moment, va trebui să faceți însă plăți separate pentru fiecare tip de recompensă în parte.

Când ne redeschidem porțile?

Beer Wall va reîncepe să funcționeze în interior din data de 18 iunie. În ceea ce privește terasa, suntem foarte aproape de a ne îndeplini dorința - din punct de vedere legal, avem toate aprobările necesare pentru deschiderea acesteia. Mai avem nevoie doar de sprijinul vostru pentru a putea amenaja un spațiu de care să ne bucurăm împreună. 

Ce fel de băuturi vom găsi la Beer Wall?

În primul rând, localul nu are treabă  cu Marele Zid Chinezesc, nici cu Zidul Berlinului. Și nu, nici cu Pink Floyd. Are, în schimb două ziduri dedicate berii craft: unul cu 6 frigidere pline ochi (5 cu beri românesti și 1 cu beri belgiene) și un perete cu o colectie impresionantă  de sticle de bere (cheers to Dragos and Robi from Asociația Vrăjitorilor din Orz, care au donat 400 de sticle pentru cauza noastră). 

Mai mult, Beer Wall are și 8 tap-uri cu bere la draft. În total, selecția de bere  este de peste 100 de sortimente de beri românesti și în jur de 15 sortimente de beri belgiene meșteșugite de călugari trapiști. 

Colecția noastră se întinde de la nume clasice (precum Ground Zero sau Clinica de Bere) până la etichete noi (precum ultima bere lansată de Anagram, Chocola'ha).

Bereta Brewing
Hop Hooligans Brewing
Hophead Brewing

Iar pentru a complementa colecția noastră de bere oferim și o mică selecție de vinuri și spirtoase, sucuri, cidru și cafea.

Ce fel de mâncăruri vom găsi la Beer Wall?

Oferim bar snacks (tortilla chips, chipsuri artizanale - Chips d'Alba), alune și platouri de brânză compuse din sortimente alese de brânză artizanală făurită de producători locali.