Experiențe la Conacul Nucu

Acum câțiva ani am început restaurarea unui vechi conac, pe care noi l-am numit, simplu, Nucu. Construită în 1912, este una dintre puținele crame boierești care s-au păstrat în regiunea Urlațiului și care se află în proces de revitalizare. Aici vom organiza în curând evenimente de marcă, vom aduna împreună comunitatea prin activități incluzive și vom atrage turiști în zonă, punând în valoare tradițiile, produsele și patrimoniul local.

51
susținători
0 zile
rămase
26.420 RON
din 24.000 RON
110%
Această campanie s-a încheiat.

Ce vom face?

Suntem Simona și Mircea Crisbășanu și am înființat Centrul Cultural & Comunitar Nucu pentru a dezvolta viața culturală cu valori autentice în orașul Urlați, județul Prahova.

Conacul Nucu a răzbit de-a lungul a mai bine de un secol și acum a sosit momentul să fie prețuit și pus în valoare. Pe vremuri boierii se întâlneau aici nu doar să producă vin bun, ci și să discute chestiunile importante ale vremurilor, sau pur și simplu să se destindă alături de familie și de prieteni. În locul degradării odată cu trecerea timpului, am ales să salvăm o casă frumoasă de la abandon și să îi scriem noi pagini de istorie. Nucu reînvie și va primi în curtea sa comunitatea, precum și vizitatori dornici să descopere tradițiile, produsele și patrimoniul din jur.

Cu sprijinul tău vom finaliza restaurarea și ne vom putea bucura apoi împreună de minunate experiențe în regiunea viticolă Dealu Mare!

În plus față de activitățile și tururile pentru promovarea regiunii ne dorim să transformăm Conacul Nucu într-un spațiu-hub pentru copii, tineri și familiile lor în care aceștia să găsească oportunități de dezvoltare și de interacțiune. Vom deschide porțile noastre și vom invita să participe și persoanele vulnerabile din Urlați și împrejurimi.

Conacul Nucu va deveni punctul de referință pentru cultură, pentru prețuire față de natură și față de oameni. Celor care ne vizitează le vom împărtăși din comorile descoperite de noi în zonă, pornind de la obiective de patrimoniu (conace, biserici, muzee) și până la meșteșuguri și tradiții locale.  Îi vom invita la să deguste excelentele vinuri din Dealu Mare și îi vom ține antrenați și cu condiție fizică bună prin hoinăreli sau pedalat pe dealurile însorite. 

Am avut deja două brunch-uri la conac și am apărut la emisiunea Bonton pe postul Digi24: https://bit.ly/3sf2ZWz.  

Conacul Nucu prinde viață 

Implică-te!

Am muncit din greu până acum pentru restaurarea Conacului Nucu și ne propunem ca în vara lui 2021 să vă putem primi oaspeți, pe tine, alături de prieteni. Susține-ne să finalizăm restaurarea cramei conacului și amenajarea grădinii, pentru că aici va fi locul tău preferat de evadare din jungla urbană stresantă către tihnă, bucurie și petrecerea timpului cu rost!

Vom încheia lucrările de restaurare în cramă, precum montaj instalații, electrice și sanitare, realizare compartimentări interioare în cramă, vom construi un foișor în curtea conacului, iar apoi vom construi un cuptor tradițional unde vom coace cele mai delicioase plăcinte, pizza și pâine cu crustă crocantă.


Cum poți contribui? 

Avem o serie de recompense și servicii pe care le poți achita în avans, de la participarea la un brunch cultural, până la un weekend la conac plin de momente memorabile. Poți chiar să îți alegi și un butoi de stejar făurit de un meșter local, numai bun de umplut cu vin de Dealu Mare.

Recompensele oferite:

20 lei - Ghidul de downshifting

Povestea noastră de viață personală, prin care am lăsat străinătatea și aglomeratul București pentru a ne muta într-un mic orășel de 11.000 de locuitori. Am găsit numeroase avantaje pentru acest nou stil de viață și suntem bucuroși să le împărtășim.

70 lei - O sticlă de vin roșu de Dealu Mare + ghidul de downshifting

Am selectat pentru tine un vin roșu de vinotecă, produs de o cramă profesionistă din regiunea viticolă Dealu Mare.

100 lei - Bilet de participare la Brunch cultural la conac - 1 persoană

Vei putea folosi biletul la unul din brunch-urile culturale pe care le vom organiza în perioada iunie-octombrie 2021. Aceasta este o combinație isteață de breakfast + lunch și te îmbiem să savurezi preparate vechi, gătite de localnici cu ingrediente din curțile lor. Sprijinim astfel un turism responsabil, deoarece o bună parte din venituri se întorc în comunitate.

Livada din curte, locul ideal pentru relaxare

150 lei - Bilet de participare la Degustare de vinuri premium  la conacul Nucu - 1 persoană

Vei putea participa la una din degustările pe care le vom organiza în perioada iunie-octombrie 2021. La degustare vei încerca o selecție cu cele mai bune vinuri din Dealu Mare, de la diverse crame. Plus poveștile despre vin și viață pe care le-am adunat de- a lungul timpului.

250 lei - Bilet de participare la Brunch cultural la conac - 2 adulți + 2 copii

Vei putea folosi biletul la unul din brunch-urile culturale pe care le vom organiza în perioada iunie-octombrie 2021. Aceasta este o combinație isteață de breakfast + lunch și te îmbiem să savurezi preparate vechi, gătite de localnici cu ingrediente din curțile lor. Sprijinim astfel un turism responsabil, deoarece o bună parte din venituri se întorc în comunitate.

350 lei - Un coș cu produse locale, cu gust din Dealu Mare

Am adunat pentru tine cele mai bune produse pe care le poți găsi în zona Urlațiului, pe care acum le vei primi într-un pachet minunat de care să te bucuri alături de familie sau pe care să-l oferi cadou celor dragi. 

500 lei - Un butoi personalizat din stejar (30l), făurit de meșterul dogar

Vei primi un butoi din stejar realizat cu pricepere de un meșter dogar din Dealu Mare. Butoiul va avea aproximativ 30-35l capacitate, și în el vei putea păstra cel mai bun vin în răcoarea propriei pivnițe. De asemenea putem grava numele dorit de tine pe capac. Ne -am bucura chiar să ne spui ce licoare decizi să păstrezi în butoiul lui nea Adrian, dogarul.

750 lei - Bilet de participare la un Weekend de neuitat pe bicicletă - 1 persoană. 

Incluse vor fi: câte 20-30km de pedalat în fiecare din cele 2 zile, închiriere bicicletă trekking, ghidaj, asistență tehnică, cazare în cameră dublă 1 noapte, 1 mic dejun, 1 cină, 2 gustări servite pe traseul cu bicicleta, vizită și degustare de vin la o cramă profesionistă, demonstrație dogărit la meșter + gustare tradițională pe capacul de butoi, vizită și degustare de miere la apicultor.

1200 lei - Bilet de participare la Un weekend de vis în cuplu la conac - 2 persoane

Veți putea să vă bucurați de un weekend de răsfăț în Dealu Mare, alături de iubit sau de iubită. În afară de relaxarea mult dorită, veți descoperi împreună care sunt frumusețile locului, pe alese și în ritmul vostru.

O gustare cu răsfăț, în doi

Bugetul

Bugetul propus pentru această campanie de crowdfunding „Experiențe la conac” este de 24.000 de lei. Dacă vom reuși să depășim această sumă cu încă 10.000 de lei, atunci vom putea construi o scenă și un ring de dans modular pe care să le folosim în timpul evenimentelor. 

 

FAQ (întrebări și răspunsuri frecvente)

Pot alege mai multe recompense diferite? 

Da, se pot alege recompense diferite, în funcție de preferințe. Unele se pot cumula, spre exemplu poți comanda Coșul de produse și poți achiziționa un bilet la un Weekend memorabil pe bicicletă, iar odată ce ne vizitezi le vei primi pe ambele. 

Voi avea exclusivitate dacă particip la unul din evenimentele prezentate (brunch, weekend pe bicicletă, degustare de vinuri, etc)?

Pentru aceste pachete vei putea alege din datele disponibile pe care le vom publica în calendar. Este posibil să participi la activități alături de un grup de 2-8 persoane, în funcție de rezervări.  

Dacă evenimentul se anulează din motive obiective (de ex. vreme nefavorabilă, restricții dpdv al pandemiei etc), acesta se poate reprograma?

Ne vom strădui să oferim un maxim de flexibilitate și, în cazul anulărilor neprevăzute, vom reprograma activitatea pe care ai ales-o.